Bildoptimering

Bildbehandla/optimera bilder för webben. Grafik till webbplatsen som ex. knappar och bakgrundsbilder, eller logotyper

Digitalfotografera eller skanna pappersbilder. Detta kan gälla produktfotografering eller presentationsbilder

Frilägga bilder

Rätt filformat

.jpg är det vanligaste filformatet på internet och det ä det format som digitalkameror sparar sina bilder i. Jpg har en “förstörande” komprimering dvs den tar bort bildinformation så att filstorleken skall minska

.gif bilder funkar bäst till ritade bilder typ en logo där man inte använder lika många färger. (max 256) eller som här bara 2. Då blir filstorleken liten.

Gif bilder går oxå att använda till animeringar (sätt musen över flaggan)

.png har utvecklats för att ersätta gif-standaden och har inte begränsningarna till 256 färger (8-bitar) utan kan använda 48-bitar, samt har en alfakanal som talar om graden av genomskinlighet i bilden. Formatet kan animeras (mng) och är inte förstörande.

Rätt storlek

En bild som ser bra ut i liten storlek går inte bara att använda som stor då den inte har pixlar så det räcker. En stor bild går att använda som liten men tiden som det tar att ladda in bilden blir mycket längre.

Frilägga bilder

 Bilder på prdukter ser snyggare ut om man frilägger dom från bakgrundern. Arbetet underlättas om bilden är tagen mot en bakgrund som har samma färg som hemsidans bakgrund

Senaste inläggen